Siatki do suszenia, do wędzenia, spożywcze, sita
Siatka do produkcji serów typ 103
Cena detaliczna:645.00PLN

Siatki do produkcji serów - zalecane są różne typy siatek do różnych rodzajów serów.
Duże sery twarde są układane na półkach z profilowanej siatki (typ 43a) , która zapewnia im odpowiednią wentylację a tym samym właściwe warunki przechowywania.
Stosując przekładki z siatki można sery układać warstwami.
Siatki o drobnych oczkach (typ 103 i 106) są wykorzystywane do rozdzielania serów miękkich, tak że możliwe jest przetwarzanie kilku warstw sera w tym samym czasie. Siatki o drobnych oczkach pozostawiają minimalny wzór na serze , a dolna nić w siatce zapewnia im maksymalną wentylację.
Wymiary oczka: ok. 4mm
Szerokość: 50 cm
Długość: 50m
Waga: 290-310 g/m2
Kolor: Naturalny
Polimer: HDPE
Stabilizacja UV: nie posiada
Sprzedajemy tylko pełne rolki
SIATKA DOSTĘPNA NA ZAMÓWIENIE!